torsdag 17 januari 2013

Dumma dig!


Dumma dig!

Ja det var de orden som kom från min kära Maja 2,5 år i dag. Första gången jag hörde henne säga något sådant. Visserligen var det inte till mig utan till hennes lillasyster Saga som slängde saker i toalettstolen.
Mina tankar går till innebörden av orden, för de står ändå för att hon måste veta vad hon säger, då hon säger det till systern sin som gör hyss. Ja, jag vet vad ni tänker var de bara de orden, vänta du bara till det kommer riktiga grodor ur munnen. Ja, jag vet jag har två tonåringar som kan säga både de ena och det andra fula ordet, men de är ändå första gången Maja gör de och de känns. Jag de känns verkligen, hon har precis börjat prata lite mer och så kommer ordet dumma? Jag blir lite djup nu, men någonstans måste hon ha lärt sig vad det står för att någon är dum.  Vad är det att vara dum? Är de när man gör hyss, ja de är det. Säger jag så när hon gör hyss? De hoppas jag verkligen inte men de kan vara så. Är de vi hemma? Är de kompisarna? Är de på dagis? Eller är det helt enkelt en blandning av allt?

Ja, min dotter är ingen ängel även om jag hoppades på det (hihi) och hon kommer säga värre ord, men jag fick ändå skriva av mig den här känslan. Här har ni en bild på MajaBus <3

Ha en bra alla glada!!

5 kommentarer:

  1. Hej vännen! Mycket tänkvärda ord från en klok mamma! Vilken bra bild på en av er söta döttrar. Och jag tänker på när min son fyllde två år och fick några hundralappar i present som han spolade ner i tolettstolen, då var inte hans mamma glad.... Många kramar från Eva F

    SvaraRadera
  2. barn är barn. de säger så möe de inte menar och har koll på vad det egentligen betyder.
    jag tror de får lära sig så möe skit som de inte har koll på egentligen. och lättare blir det inte.
    jag tycker även vi vuxna är lite dåliga ibland för vi har lätt att smälla ur sig åh e hon snäll till bebisar. som om det skulle finnas dumma bebisar.
    nej att göra hyss är inte att vara dum men det finns bergis en vuxen som säger att åh nej sådanna dumma saker får man inte göra. så vips har dum kopplats med hyss.
    men vist svider det första ggn för att inte tala om dumma mamma.
    men vettu jag har kommit på om det innebär att vara dumma mamma att säga till och göra saker barnen inte gillar då är jag gärna dumma mamman även om det svider sa-an för det innebär att jag älskar mina barn och inte vill utsätta dem för saker jag inte gillar!!!
    du är en fantastisk mamma och jag är hundra säker på att Maja kommer vräka ur sig saker framöver men bättre mamma och goare maja får man leta efter!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja de lär väl bli en kalldusch när Mja säger de till mig, som dumma mamma. Nu var det dumma dig.

      Radera










  3. Sabina Renström Eller så har du en så klok dotter som vill lära sin lillasyster hur man inte ska göra och hittar inget bättre ord för att förklara att man inte ska kasta saker i toaletten. Med en så klok mamma ser jag ingen annan förklaring

    för 18 timmar sedan via mobil · Sluta gilla · 2..











    Michelle Long Alltid så fina ord Sabina, tack tack

    för 17 timmar sedan via mobil · Gilla · 1..











    Anna Tranesjö Håller med dig Sabina. Sen är det ju så att alla barn lär sig till slut. Men visst är det trist med svordomar. Det blir bättre.

    för 16 timmar sedan via mobil · Gilla · 1..











    Michelle Long Anna; vad blir bättre? Du menar de blir värre?

    för 16 timmar sedan via mobil · Gilla..











    Anna Tranesjö Menar att de lär sig mer men använder det inte så mycket. Mina barn kan men använder det inte lika mycket som när de hade lärt säga det.

    SvaraRadera
  4. Tack för fina ord Eva. Ups, använda toaletten som spargris är dålig ränta förstår att du inte var så glad då. Men nu kan ni le åt det :)

    Många kramar till dig vännen!!!

    SvaraRadera