söndag 5 augusti 2012

½ 8 hos mig!


½ 8 hos mig

Det är lite skoj för vi har kört lite halv 8 hos mig konceptet. Jag och en väninna fixade en tre-rätters och männen gav betyg och i torsdags var det dags för oss att bara få inta en 3-rätters meny och ge dem betyg. Vi fick en 7:a och en 8:a dvs 15 poäng. vi gav männen två 7:or och där med vann vi!!! Yihoo. Men då tjurade männen ihop och tyckte det var fuskigt, då vi jämnförde och visste deras poängsättning när vi la våran. Vilket de har en poäng i så nästa gång, ja för detta var så skoj så det blir en näst gång ska poängen läggas i kuvert och öppnades efter alla haft sin bjudning.

Måste även säga att förutsättningarna var inte på lika villkor då männen höll på i köket från kl 12 till kl 18 när middagen serverades samt hade inga barn att ta hänsyn till. Vi hade både barn som skulle ammas (lilla Saga) och de andra små liven runt benen. En annan stor skillnad var att vår budget hamnade på 650 kr medans männen hamnade nästan på det dubbla. Jag tittade in i köket en snabbis och såg då männen i full action att snapsa så det gick nog några snaps under deras matlagning.

Paus i arbetet

Männens meny

Tänkte delge er lite kort så ni ser männen bjöd på. På männens meny så var förrätten riktig god och mastig, det enda att anmärka på var att min rätt missades det att garnera en dillkvist på. De hade gjort egen hummerfond osv, mycket gott..
Förrätt


Huvudrätten var mycket god med hemgjord sås och det som var och anmärka på ar att fisken inte var fisk utan fryst.
Huvudrätten

Extra plus i kanten till det goa desert vinet med det fina namnet, hihihi

Efterrätten var även den mycket god, det som gjorde att poängen sjönk var att den hemgjorda glassen inte hade hunnit blivit fast utan var ganska rinnig. Sen var det honung i botten och på citronmelissen vilket inte var så gott enligt mig. Lavendelkakan men citron, lavendel, havregryn och mörkchoklad var perfekt till glassen som var blandad med färska goa bär.
Efterrätten


Vår vinnar meny!!!
Kantarellsoppa

Älggryta med vildris
Efterrätten var mousse med bär

2 kommentarer:

  1. hi hi gubbarna får sura bäst de vill.. känns som vi hade bäst huvud och efterrätt medans de hade en förbaskat god förrätt men det räckte inte.

    ha ha svänger runt i segerdans.

    japp igen igen!!!
    men 3 nya ¨förutsättningar¨tycker jag.
    1 ha tidsgräns typ en middag varannan mån eller nått. får INTE gå 6 mån eller vad säger du?
    2 budget gräns. dvs ett tak på 1000kr
    3 poängen läggs i kuvert och öppnas efter andramiddagen... så vi inte kan bli anklagade för fusk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De nya förutsättningarna låter bra, de låter mer rättvist :): Det betyder att vi måste boka ett datum snart samt leta efter en passande måltid. För er som inte hänger med i vår lek så måste man ta en meny från seriern som varit.

      Radera